Optometria geriàtrica.

Ajudem a les persones amb visió fràgil per a que tinguin una millor qualitat de vida.

Actualment, l’esperança de vida cada cop és més elevada i a conseqüència hi ha més població en el grup geriàtric. Per això mateix, en el camp de la optometria hi ha unes tècniques i exàmens visuals específics. D’altra banda, en edats més avançades i degut a l’envelliment del sistema visual poden aparèixer patologies oculars associades a l’edat o alguns problemes que comporten reducció de la visió.

Baixa visió

La baixa visió és la limitació del camp o de l’agudesa visual dels dos ulls que incapacita a una persona per a la realització de una o varies feines de la seva vida diària. L’objectiu és treure el màxim partit a una visió que està molt per baix del normal degut a una malaltia ocular. Es requereix un exàmen visual específic i personalitzat, amb el qual es buscarà la millor solució possible, augmentant la qualitat de vida del pacient. Per això, s’utilitzen una sèrie d’ajudes destinades a usar la visió restant de la manera més efectiva, amb l’objectiu de poder realitzar les tasques quotidianes.

Símptomes

  • Pèrdua progressiva del camp visual.
  • Visió central defectuosa.
  • Sensació continua de boira portant la millor correcció visual.
  • Necessitat de llum intensa per poder veure els objectes.
  • Enlluernament o dolor amb llum natural.
  • Distorsió de la imatge.
  • Falta greu de visió que no millora amb ulleres.

Ajudes visuals

Les ajudes visuals estan destinades a aprofitar la visió que queda després d’un procés patològic, però no serviran per tractar, aturar o retardar l’esmentada patologia.

  • Ajudes òptiques: lupes, telescopis, telemicroscopis, etc.
  • Ajudes electròniques: lupa televisió
  • Ajudes no òptiques: filtres, atrils, il·luminació, etc.

Articles relacionats del teu interès

sindrome-visual-informatic
Salut Visual

Saps què és el sindrome visual informàtic?

Si al final de la teva jornada laboral davant l’ordinador els teus ulls estan irritats o secs, et piquen o veus lleugerament borrós, pot ser que siguis un dels milions de persones en tot el món afectades pel síndrome visual informàtic.

Llegeix més»
wivi-vision-esguard1
Salut Visual

WIVI VISION

Wivi Vision és un equip que fa servir la intel·ligència artificial juntament amb imatges 3D per tal d’ajudar-nos en el diagnòstic, obtenint informació de com treballa el nostre sistema visual en visió propera amb mitjans digitals.

Llegeix més»
categories-filtres-solars
Salut Visual

Classificació dels filtres solars

Cada vegada la població està més conscienciada sobre la importància d’adquirir les ulleres en Establiments d’òptica. De fet, les ulleres no adquirides en òptiques no permetran corregir adequadament el defecte visual. Encara que no només existeix aquesta diferencia, sinó que

Llegeix més»