Lents de contacte personalitzades

No tots els ulls precisen de les mateixes lents

La contactologia és una branca de l’optometria dedicada a l’estudi i adaptació de lents de contacte i degut als avenços científics sempre està en constant evolució. Tanmateix es requereix estar format adequadament i actualitzar els coneixements i les tècniques aplicades.

L’adaptació de lents de contacte és personalitzada per a cada pacient en funció dels seus paràmetres oculars i de la condició de les estructures circumdants que l’envolten, i ha de ser realitzada per un contactòleg especialitzat.

Hi ha molts tipus de lents de contacte, i es poden classificar de diferents formes:

Segons el seu reemplaçament

Diaries

Són lents de contacte d’un sol ús, per tant, no necessiten solucions de manteniment. Estan molt més hidratades i són recomanables per a pacients que volen utilitzar-les esporàdicament.

Mensuals

Aquestes lents de contacte, es renoven cada mes, per tant, necessiten ser guardades amb molta cura en el seu estoig i amb les solucions de manteniment recomanades pel contactòleg.

Altres

Hi ha lents de contacte d’ús convencional, que per a casos més específics on el reemplaçament pot variar.

Segons el tipus de refracció

Monofocals

Aquestes lents de contacte normalment corregeixen la miopia, hipermetropia o astigmatisme. Existeixen tant en format diari, com mensual.

Progressives

Lents de contacte que cobreixen totes les distàncies per a pacients prèsbites.

Segons el seu ús

Terapèutiques

Les lents de contacte terapèutiques són lents que es recepten a pacients amb afeccions cornials amb l’objectiu de protegir i sanar l’estructura ocular. El disseny d’aquestes lents de contacte no només permet protegir la còrnia, també ajuda a el pacient a recuperar la seva salut visual.

Cosmètiques

Són lents de contacte per canviar l’estètica de l’ull, ja sigui el color de l’iris o lents de fantasia com a complement per a disfresses.

per al control de la miopia

Lents toves (diàries o mensuals)

Són lents de contacte toves fàcils de manipular, també pels nens. Tenen evidència científica de que ralentitza la progressió de la miopia mitjançant una tecnologia innovadora de desenfoc perifèric. Lents molt còmodes i que ofereixen una visió nítida.

Ortoqueratologia nocturna (Orto-K)

La Orto K és un procediment no quirúrgic que redueix de forma temporal i reversible la miopia, hipermetropia i astigmatisme mitjançant l’ús de lents de contacte semirígides permeables al gas personalitzades mentre es dorm. Durant el dia el pacient veu bé sense necessitat d’ulleres ni lents de contacte.

Aquest tractament, va dirigit preferentment a nens per al control de l’avenç de la miopia, professionals com bombers i policies, persones que no volen fer ús d’ulleres ni lents de contacte, ja sigui per motius de fer esport amb total llibertat o perquè treballen en ambients on no és còmode portar-ne.

L’Orto K és una tècnica segura que utilitza un material molt permeable a l’oxigen amb el qual l’ull respira molt més que amb una lent tova convencional. Per mantenir aquesta seguretat és molt important la col·laboració del pacient mantenint una higiene correcta de les lents i acudint a les revisions programades.

Llegeix més sobre les Lents d’Orto-k

Articles relacionats del teu interès

sindrome-visual-informatic
Salut Visual

Saps què és el sindrome visual informàtic?

Si al final de la teva jornada laboral davant l’ordinador els teus ulls estan irritats o secs, et piquen o veus lleugerament borrós, pot ser que siguis un dels milions de persones en tot el món afectades pel síndrome visual informàtic.

Llegeix més»
wivi-vision-esguard1
Salut Visual

WIVI VISION

Wivi Vision és un equip que fa servir la intel·ligència artificial juntament amb imatges 3D per tal d’ajudar-nos en el diagnòstic, obtenint informació de com treballa el nostre sistema visual en visió propera amb mitjans digitals.

Llegeix més»
categories-filtres-solars
Salut Visual

Classificació dels filtres solars

Cada vegada la població està més conscienciada sobre la importància d’adquirir les ulleres en Establiments d’òptica. De fet, les ulleres no adquirides en òptiques no permetran corregir adequadament el defecte visual. Encara que no només existeix aquesta diferencia, sinó que

Llegeix més»