Problemes en la motilitat ocular

Teràpia visual optomètrica

Motilitat ocular

Els moviments oculars ens permeten seguir un objecte en moviment de manera precisa, llegir un text i canviar la posició de mirada entre diferents objectes. Existeixen dos tipus de moviments oculars:

  1. Moviments de seguiment: són els que ens permeten seguir amb eficàcia un objecte en moviment, com per exemple els jocs de pilota.
  2. Moviments sacàdics: serveixen per fixar la mirada d’un punt a un altre amb eficàcia. En funció de la distància entre els punts fixats poden ser de gran amplitud (com per exemple copiar de la pissarra) o de petita amplitud (com els que fan possible una lectura ràpida i eficaç)

Una mala motricitat ocular ens pot ocasionar: pèrdues en la lectura, necessitar el dit com a guia, copiar malament de la pissarra, ometre paraules al llegir, lectura lenta, baixa comprensió lectora, inseguretat i distraccions…

Articles relacionats del teu interès

sindrome-visual-informatic
Salut Visual

Saps què és el sindrome visual informàtic?

Si al final de la teva jornada laboral davant l’ordinador els teus ulls estan irritats o secs, et piquen o veus lleugerament borrós, pot ser que siguis un dels milions de persones en tot el món afectades pel síndrome visual informàtic.

Llegeix més»
wivi-vision-esguard1
Salut Visual

WIVI VISION

Wivi Vision és un equip que fa servir la intel·ligència artificial juntament amb imatges 3D per tal d’ajudar-nos en el diagnòstic, obtenint informació de com treballa el nostre sistema visual en visió propera amb mitjans digitals.

Llegeix més»
categories-filtres-solars
Salut Visual

Classificació dels filtres solars

Cada vegada la població està més conscienciada sobre la importància d’adquirir les ulleres en Establiments d’òptica. De fet, les ulleres no adquirides en òptiques no permetran corregir adequadament el defecte visual. Encara que no només existeix aquesta diferencia, sinó que

Llegeix més»