CentreOpticEsguard_LogoFoot

Saps què és el

Sindrome Visual Informàtic?

sindrome-visual-informatic

Si al final de la teva jornada laboral davant l’ordinador els teus ulls estan irritats o secs, et piquen o veus lleugerament borrós, pot ser que siguis un dels milions de persones en tot el món afectades pel síndrome visual informàtic.

Degut a l’avenç de la tecnologia, fa que formin part del nostre dia a dia un gran nombre de dispositius, smartphones, tauletes, ordinadors… sense oblidar la televisió, tots aquests dispositius demanden la nostra atenció de forma constant, la qual cosa ens obliga a fixar la vista durant cada cop més hores.

Per exemple, el nombre d’hores que passem davant l’ordinador s’ha anat incrementant durant els últims anys, ja sigui per feina, a casa o en l’ensenyament. Aquest dispositiu ens obliga a mirar fixament durant llargs períodes de temps, per la qual cosa no parpellegem amb la mateixa freqüència, i això unit a l’aire sec de les oficines, pot provocar-nos símptomes com per exemple: irritació ocular, fatiga visual, visió borrosa, sequedat ocular, mal de cap, mal de coll i d’hombros… Aquest conjunt de símptomes reben el nom de Síndrome visual informàtic. Segons els estudis aquest síndrome afecta a un 90% de les persones que utilitzen l’ordinador més de 3 hores seguides al dia.

Alguns consells per un major confort visual:

Revisions visuals completes, on a part de determinar si es necessita l’ús de correcció amb ulleres també avaluem totes les habilitats visuals per determinar si podem ajudar a alleugerar aquests símptomes amb teràpia visual. En aquest cas, el Wivi és un gran recurs que ens ajuda en complementar la revisió visual de gabinet i sobretot alhora del tractament.

Per exemple, en el cas dels usuaris de progressius es recomana que la pantalla estigui més baixa que el nostre cap, ja que així no forçarem les cervicals per trobar la zona de visió intermitja en la lent.

Apartar la mirada de la pantalla cada 20 minuts, durant 20 segons, mirant a 20 peus (6 metres).

Parpelleja amb regularitat, i si es convenient utilitza llàgrima artificial per hidratar els ulls.

Ajusta la resolució i contrast de la pantalla; com més resolució més clara serà la imatge i major serà el confort visual. La brillantor del monitor no ha de ser ni molt intensa ni molt tènue.

Articles relacionats del teu interès

sindrome-visual-informatic
Salut Visual

Saps què és el sindrome visual informàtic?

Si al final de la teva jornada laboral davant l’ordinador els teus ulls estan irritats o secs, et piquen o veus lleugerament borrós, pot ser que siguis un dels milions de persones en tot el món afectades pel síndrome visual informàtic.

Llegir més »
wivi-vision-esguard1
Salut Visual

WIVI VISION

Wivi Vision és un equip que fa servir la intel·ligència artificial juntament amb imatges 3D per tal d’ajudar-nos en el diagnòstic, obtenint informació de com treballa el nostre sistema visual en visió propera amb mitjans digitals.

Llegir més »
categories-filtres-solars
Salut Visual

Classificació dels filtres solars

Cada vegada la població està més conscienciada sobre la importància d’adquirir les ulleres en Establiments d’òptica. De fet, les ulleres no adquirides en òptiques no permetran corregir adequadament el defecte visual. Encara que no només existeix aquesta diferencia, sinó que

Llegir més »
CentreOpticEsguard_LogoH_575

AMPOSTA

Avinguda de la Ràpita, 125
977 70 69 42

L’ALDEA

Avinguda Catalunya, 370
977 451 209

Open chat
Hola! En què et podem ajudar?
Hola!
En què et podem ajudar?